FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporba traži promjenu režima u Azerbajdžanu

BAKU, 4. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća oporbenih prosvjednikaokupilo se u subotu u Baku tražeći promjenu režima u Azerbejdžanu,bivšoj sovjetskoj republici središnje Azije bogatoj naftom.
BAKU, 4. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više tisuća oporbenih prosvjednika okupilo se u subotu u Baku tražeći promjenu režima u Azerbejdžanu, bivšoj sovjetskoj republici središnje Azije bogatoj naftom.

Sudionici manifestacije nosili su transparente na kojim je rečenica "Želimo slobodu" pisala preko portreta američkog predsjednika Georga W. Busha.

To je bila prva manifestacija oporbe koju policija nije nasilno rastjerala nakon sukoba koji su slijedili nakon predsjedničkih izbora 2003., na kojima je pobijedio Ilham Alijev, sin prethodnog predsjednika Hajara Alijeva.

Aludirajući na prošlogodišnju ukrajinsku "revoluciju", članovi pokreta mladih Yeni Fikir su skandirali "ostavka" upravi zemlje i bili odjeveni u narančastu boju.

"Želimo normalnu vladu, želimo da ovaj režim ode s vlasti", rekao je Ruslan Bashirli, vođa Yeni Fikira, jednog od brojnih oporbenih pokreta mladih koji su se pojavili uoči parlamentarnih izbora predviđenih za studeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙