FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skoplje: Otvorene 33. Majske operne večeri

SKOPLJE, 10. svibnja 2005. (Hina) - Trideset i treća po redumeđunarodna glazbena manifestacija Majske operne večeri otvorena je uponedjeljak navečer u Skoplju, a na njoj sudjeluju i umjetniciHrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, bariton Tomislav Bekić, tenorZrinko Sočo i dirigent Zoran Juranić.
SKOPLJE, 10. svibnja 2005. (Hina) - Trideset i treća po redu međunarodna glazbena manifestacija Majske operne večeri otvorena je u ponedjeljak navečer u Skoplju, a na njoj sudjeluju i umjetnici Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, bariton Tomislav Bekić, tenor Zrinko Sočo i dirigent Zoran Juranić.

Do 31. svibnja, do kada traju Majske operne večeri, biti će izvedene opere talijanskiH opernih majstora Verdija, Puccinija i Rossinija, u kojima će uz makedonske i hrvatske umjetnike, nastupiti i dvadesetak umjetnika iz 14 europskih zemalja, među kojima prvi put i iz Grčke.

Manifestacija je otvorena premijernom izvedbom domaće opere s biblijskim motivima, "Lidija iz Makedonije", u kojoj Tomislav Bekić tumači lik Silasa, sljedbenika apostola Pavla.

Operu je napisao, u povodu dva tisućljeća kršćanstva, makedonski skladatelj Risto Avramovski, na libreto francuskog pisca Giua Shellea. Ravnatelj predstave je Poljak Janush Pbzyliski, a redatelj Bugarin Plamen Kartalov.

Na programu Majskih opernih večeri u petak je Traviata, u kojoj će hrvatski tenor Zrinko Sočo tumačiti glavni muški lik, a idućeg ponedjeljka Madame Butterfly bit će izvedena pod ravnateljskom palicom maestra Zorana Juranića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙