FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 20 mrtvih u nizu samoubilačkih napada u Iraku

KIRKUK, 7. lipnja 2005. (Hina/dpa) - U nizu samoubilačkih napada nasjeveru Iraka ubijeno je u utorak 22 ljudi, a ranjeno 39, objavila jeiračka policija.
KIRKUK, 7. lipnja 2005. (Hina/dpa) - U nizu samoubilačkih napada na sjeveru Iraka ubijeno je u utorak 22 ljudi, a ranjeno 39, objavila je iračka policija.

Tri napada dogodila su se u blizini kontrolnih točaka koje drže iračka vojska i policija uz mjesto Hawiju, 50 kilometara jugoistočno od Kirkuka. Jedan napad dogodio se na ulazu u američku vojnu bazu, a još jedan sjeverno od Kirkuka, 250 km sjeverno od Bagdada. U napadima su ubijena trojica iračkih vojnika, 15 civila i četvorica napadača samoubojica.

U sjevernom bagdadskome predgrađu Shu'lahu, muškarac u automobilu-bombi napao je policijsku patrolu, ali promašio je i ranio jednoga policajca i 16 civila, kažu očevici i dodaju da je šestero ozlijeđenih u teškome stanju.

Dvoje civila, muškarac i žena, ubijeno je u puškaranju američkih vojnika i pobunjenika u Ramadiju, 110 kilometara zapadno od Bagdada, objavili su bolnički izvori.

Američki su vojnici odgovorili na napad na bazu, rekao je liječnik iz bolnice u Ramadiju.

Jedan civil poginuo je, a još je troje ozlijeđeno, među njima i jedna žena i djevojčica, kad su se našli usred pucnjave između američkih vojnika i pobunjenika u selu Abu Farraju, sjeverozapadno od Ramadija, objavili su bolnički izvori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙