FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: U eksploziji automobila bombe poginula tri američka vojnika

BAGDAD, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U pobunjeničkom napaduautomobilom bombom u središtu Bagdada u utorak su poginula trojicaameričkih vojnika, samo dan nakon vala samoubilačkih i bombaškihnapada u kojemu je poginulo najmanje 56 Iračana.
BAGDAD, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U pobunjeničkom napadu automobilom bombom u središtu Bagdada u utorak su poginula trojica američkih vojnika, samo dan nakon vala samoubilačkih i bombaških napada u kojemu je poginulo najmanje 56 Iračana.

Pobunjenički napadi posebno su eskalirali prije četiri tjedna otkad je iračka vlast objavila imena članova nove vlade koju predvode šijiti.

Od tada je u raznim napadima poginulo više od 600 iračkih državljana, a napetosti među pripadnicima raznih vjerskih zajednica i naroda produbile su se, potaknuvši šijitske i sunitske arapske vođe da se ponovno angažiraju na pregovorima o međusobnom izmirenju.

U eksploziji automobila bombe u utorak tijekom obavljanja uobičajene ophodnje poginula su trojica pripadnika 3. američke Pješačke divizije. Nešto prije toga napada u blizini iračkog policijskog konvoja također je eksplodirao automobil bomba, pri čemu su poginule dvije osobe, a ozlijeđeno ih je osam, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙