FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington poziva Kinu da nagovori Sj. Koreju na pregovore

WASHINGTON, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pozvale suKinu da upotrijebi "sva moguća sredstva" kako bi vratila SjevernuKoreju na pregovore o njezinu nuklearnom programu, izjavio je u utorakjedan dužnosnik State Departmenta koji je želio ostati anoniman.
WASHINGTON, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države pozvale su Kinu da upotrijebi "sva moguća sredstva" kako bi vratila Sjevernu Koreju na pregovore o njezinu nuklearnom programu, izjavio je u utorak jedan dužnosnik State Departmenta koji je želio ostati anoniman.

Odbio je, međutim, potvrditi informaciju objavljenu u Washington Postu prema kojoj je američki izaslanik Christoper Hill, pomoćnik državne tajnice za istočnu Aziju i Pacifik, zatražio od Pekinga da prestane Sjevernu Koreju opskrbljivati gorivom, što je Kina navodno odbila.

Posljednji krug šesterostranih pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu, koji se vode od 2003., održan je u lipnju 2004. godine.

Glavni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) procijenio je u nedjelju da Pjongjang posjeduje oko šest atomskih bombi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙