FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks počeo posjet Baden Wuertenbergu

STUTTGART, , 6. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saborapočeo je u ponedjeljak dvodnevni posjet njemačkoj saveznoj državiBaden-Wuerttemberg, tijekom kojega će o odnosima Hrvatske i te zemljerazgovarati s najvišim političkim dužnosnicima Baden-Wuerttemberga.
STUTTGART, , 6. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora počeo je u ponedjeljak dvodnevni posjet njemačkoj saveznoj državi Baden-Wuerttemberg, tijekom kojega će o odnosima Hrvatske i te zemlje razgovarati s najvišim političkim dužnosnicima Baden-Wuerttemberga.

Nakon slijetanja u stuttgartsku zračnu luku hrvatsko izaslanstvo uputilo se u regionalni Parlament gdje ih je dočekao predsjednik Parlamenta Baden-Wuerttemberga Peter Straub, na čiji poziv je hrvatsko izaslanstvo i stiglo u Stuttgart.

Poslijepodnevni program obuhvaća razgovor s ministrom za europska pitanja vlade Baden-Wuerttemberga, Willijem Staecheleom, te regionalnim ministrom gospodarstva Horstom Mehrlaenderom.

U utorak će hrvatsko izaslanstvo posjetiti Kulturnu zakladu podunavskih Švaba, gdje će razgovarati s njezinim predsjednikom, ujedno i glavim tajnikom Saveza općina i gradova Baden-Wuerttemberga, Christianom Stegerom.

Nakon objeda koji će upriličiti potpredsjednica parlamenta Baden-Wuerttemberga Christa Vosschulte, predsjednik Sabora sastat će se s predsjednikom Kluba zastupnika CDU-a u Saveznoj zemlji Baden-Wuerttemberg, Stefanom Mappusom te s predsjednikom pokrajinske vlade Guentherom Oettingerom.

Dvodnevni posjet izaslanstva Hrvatskog sabora Stuttgartu završit će susretom s predstavnicima brojne hrvatske zajednice u toj, možda najbogatijoj njemačkoj saveznoj državi, koji će se održati u generalnom konzulatu RH u Stuttgartu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙