FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sedam vrata u svijet Huga Pratta - izložba

SIENA, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Siena, grad u srcu Italije, dokraja kolovoza, pod nazivom "Zamišljena plovidba", ugošćuje prvuveliku retrospektivnu izložbu djela Huga Pratta, tvorca Corta Malteseai velikog majstora stripa koji je umro prije deset godina, 20.kolovoza 1995.
SIENA, 6. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Siena, grad u srcu Italije, do kraja kolovoza, pod nazivom "Zamišljena plovidba", ugošćuje prvu veliku retrospektivnu izložbu djela Huga Pratta, tvorca Corta Maltesea i velikog majstora stripa koji je umro prije deset godina, 20. kolovoza 1995.

"Zamišljena plovidba" naslov je i prvoga kataloga posvećenog tom umjetniku.

Katalog na 450 stranica objavio je Lizard, izdavačka kuća koju su osnovali Pratt i njegova suradnica Patrizia Zanotti, a predstavlja 500 akvarela i tekst na tri jezika.

Tom ljubitelju ezoterije i tajnovitih putova dopao bi se pristup izložbi u palači Squarcialupi na trgu katedrale, koja od ulaza u palaču vodi do malog tajnovitog vrta i zdenca skrivenog dvostrukim kamenim stubama kojima se stiže do prve od sedam luka, ulaza u Prattov svijet, onoga koji vodi u Afriku, kontinent gdje je sve počelo.

Na retrospektivi je izloženo 350 originalnih crteža podijeljenih u sedam zemljopisnih sekcija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙