FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena 40. međunarodna vrtna izložba "Floraart"

ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je večeras zatvorena 40.međunarodna vrtna izložba "Floraart", koju je u pet dana razgledalo110.000 posjetitelja.
ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je večeras zatvorena 40. međunarodna vrtna izložba "Floraart", koju je u pet dana razgledalo 110.000 posjetitelja.

Lani je izložbu vidjelo 100.000 posjetitelja.

U Boćarskome domu "Zrinjevcu" na zagrebačkom Prisavlju cvijeće, te opremu i strojeve za cvjećarstvo i vrtlarstvo, biljni materijal, slike, kolaže i oslikane rupce s temom cvijeća predstavilo je 140 izlagača iz Hrvatske i 25 stranih iz deset zemalja.

Glavni motiv ovogodišnjega "Floraarta" bio je vezan uz proslavu njegove 40. obljetnice. U unutarnjem dijelu izložbenog prostora posjetitelji su mogli vidjeti veliki aranžman od raznobojnog cvijeća pod nazivom "Četrdeset cvjetnih godina" u obliku rimskog broja 40 i oko njega 40 stopala.

Na izložbi se prvi put održalo međunarodno natjecanje učenika - cvjećara srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća. Učenici su se natjecali u izradi vjenčanog stručka, a prvo je mjesto osvojila Jasmina Galenić iz zagrebačke Poljoprivredne škole.

Održano je i tradicionalno natjecanje u aranžiranju cvijeća - Hrvatski kup florista. Ukupni pobjednik je Marko Bijelić iz Osijeka, koji je zauzeo i prvo mjesto u slobodnom stilu stručka i u vjenčanom stručku. Ivica Radan iz Splita zauzeo je prvo mjesto u fantaziji i u zadanoj temi "40 ti je godina tek". U aranžiranju stola prvo je mjesto osvojila Marija Horvat iz Zagreba.

Na "Floraartu" su održana i stručna predavanja o krovnim vrtovima, o čaroliji sklada i ljepote u kućnim vrtovima i o konjima kao kulturnoj baštini Hrvatske. Predstavljena je i knjiga Radovana Kranjčeva "Orhideje Hrvatske".

Raznovrsno cvijeće koje nije prodano na "Floraartu" Zagrepčani će moći kupiti u subotu, 11. lipnja, na Trgu bana Jelačića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙