FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu porinut tanker za švedskog naručioca

SPLIT, 4. lipnja 2005. (Hina) - U splitskom brodgradilištu danas jesvečano porinut tanker imenovan "Stena Paris", prvi od četiriju izserije za švedsku kompaniju "Stena" s kojom "Brodosplit" uspješnosurađuje dugi niz godina.
SPLIT, 4. lipnja 2005. (Hina) - U splitskom brodgradilištu danas je svečano porinut tanker imenovan "Stena Paris", prvi od četiriju iz serije za švedsku kompaniju "Stena" s kojom "Brodosplit" uspješno surađuje dugi niz godina.

Tanker je građen visokosofisticiranom tehnologijom uz maksimalno poštivanje visokih ekoloških standarda, čime se splitski škver uspješno svrstava u red najjačih i najsuvremenijih svjetskih brodogradilišta.

"Stena Paris" nosivosti je 65 i pol tisuća tona, dug je oko 183 metra, visok 18, a širok 40 metara.

Pokretat će ga dva glavna stroja proizvedena u "Brodosplitu" snage 1572 kW, a postizat će brzinu do 14,5 čvorova.

Porinuću je nazočio i direktor kompanije "Stena" Per Labom, koji je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom i kvalitetom gradnje.

Nakon porinuća, na isti je navoz postavljena kobilica drugog broda iz te serije.

Za idući tjedan u splitskom je brodogradilištu najavljena svečana primopredaja suezmax tankera "Hrvatska" koji se gradi za zadarsku Tankersku plovidbu. Riječ je o brodu blizancu tankera "Alan" najvećeg ikada izgrađenog broda na hrvatskim navozima u jednom komadu, dugom 287 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙