FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 14. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 14. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac najavio je danas da će u ponedjeljak biti povučen Pravilnik o sigurnosti na uređenim kupalištima. "Budući da nije poštovana dogovorena i uobičajena procedura nužna za donošenje Pravilnika, on će u ponedjeljak biti stavljen izvan snage, a odgovorna osoba bit će pozvana na odgovornost", rekao je ministar Primorac na konferenciji za novinare. Dodao je kako odgovornom smatra svoju pomoćnicu za šport u čijoj je ovlasti bila izrada Pravilnika. Primjena Pravilnika, kojim se na uređenim kupalištima među ostalim zabranjuju neprimjereni kupaći kostimi te jelo i piće na njihovu užem dijelu, svađe kupača, kupanje u pijanom stanju i obavljanje nužde, trebala je početi 18. svibnja.

ZAGREB - Ministar obrazovanja Dragan Primorac izjavio je danas da i dalje ustraje na nagodbama sa sindikatima, upozorivši ih da neće platiti vrijeme u štrajku, kojega su neki od njih najavili, te da zbog njega neće skraćivati školsku godinu. "Legitimno je pravo sindikata organizirati štrajk", ali isto tako pravo je poslodavca ne isplatiti vrijeme u štrajku, rekao je ministar Primorac na konferenciji za novinare. Također je rekao da zbog najavljenog štrajka nema namjeru skraćivati školsku godinu. Ministarstvo je pripremilo nagodbe po kojima bi se zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama isplatio dug za smjenski rad, uključujući i sudske troškove, ali bez kamata, a koje sindikati nisu prihvatili.

ZAGREB - Komentirajući izjavu predsjednika Stjepana Mesića kako je neuobičajeno to što je premijer Sanader, na poziv Hrvatske biskupske konferencije, biskupe izvijestio o pregovorima s EU, te njegovu ocjenu da se Crkva treba baviti svojim problemima, predstojnik Tiskovnog ureda HBK Anton Šuljić je rekao da je Predsjednik nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja. "Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić očito je nedovoljno obaviješten o naravi Crkvenog poslanja, a djelomično je pod utjecajem svojih bivših indoktrinacija pa stoga neprimjereno netaktično, pa i nepromišljeno ulazi u područje u kojemu nije kompetentan", rekao je danas Anton Šuljić u telefonskoj izjavi za Hinu.

TROGIR - U trogirskom brodogradilištu "Brodotrogir" danas je porinut tanker radnog naziva "Novogradnja 311", drugi iz serije četiriju brodova koji se grade za rusku kompaniju "Novorossiysk Shipping - Novoship", čija je ukupna vrijednost 120 milijuna dolara. Istodobno je položena kobilica za gradnju trećeg tankera iz te serije. Porinuti tanker dug je 182,5 metara, širok je 32, a visina mu je 17 i pol metara. Nosivost mu je gotovo 48 tisuća tona.

RIJEKA - Riječka policija uhitila je danas u Rijeci 24-godišnjeg J.V. iz Rijeke i privela ga u istražni centar riječkoga Županijskog suda zbog sumnje da je posjedovao veće količine droge. Kako se doznaje od primorsko-goranske Policijske uprave, kod Riječanina je pronađeno oko 1600 grama marihuane, pribor za vaganje droge te alat za provale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙