FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bank Austria planira nastavak širenja u jugoistočnoj Europi

BEOGRAD, 23. svibnja 2005. (Hina/APA) - Bank Austria Creditanstalt(BA-CA) namjerava ove godine nastaviti širenje na području jugoistočneEurope radi daljnjeg jačanja profitabilnosti te povećanja brojaklijenata sa 4,6 na pet milijuna do kraja 2006., objavila je uBeogradu predsjednica odjela BA-CA za srednju i istočnu Europu ReginaPrehofer.
BEOGRAD, 23. svibnja 2005. (Hina/APA) - Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) namjerava ove godine nastaviti širenje na području jugoistočne Europe radi daljnjeg jačanja profitabilnosti te povećanja broja klijenata sa 4,6 na pet milijuna do kraja 2006., objavila je u Beogradu predsjednica odjela BA-CA za srednju i istočnu Europu Regina Prehofer.

Banka želi povećati svoj udio na tržištima svih država u regiji na 10 posto, objavila je Prehofer u Beogradu na konferenciji za novinstvo, održanoj povodom godišnjeg zasjedanja Europske banke za obnovu i razvoj (EBOR).

Strategija rasta oslanjat će se na dva uporišta: na organski rast kroz širenje mreže filijala i na nove akvizicije, najavila je ona.

Srpski ogranak BA-CA, HVB Bank Srbija i Crna Gora, kupila je već krajem prošle godine Eksimbanku čija bi puna integracija trebala biti dovršena do listopada. BA-CA "proučit će" i Vojvođansku banku, ali i neke druge banke koje bi trebale biti ponuđene prodaju, potvrdila je

Prehofer.

BA-CA planira širenje i u Rumunjskoj, gdje je nakon nedavne kupovine udjela u Tiriac Bank već podigla udio na tržištu na 7,5 posto. U Mađarskoj će broj novih filijala do kraja ove godine porasti na 20 a do 2007. na 60.

U najnovijoj studiji BA-CA jugoistočna je Europa proglašena regijom s najvišom stopom rasta u protekle četiri godine. Studija obuhvaća Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju, Rumunjsku i Srbiju i Crnu Goru, uz zaključak da će ta regija i u sljedeće tri godine ostati europski "motor", naglasio je ekonomist BA-CA Stefan Bruckbauer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙