FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tribina "Sjećanje na Domovinski rat"

ZADAR,, 2. lipnja 2005. (Hina) - Udruga udovica hrvatskih braniteljaiz Domovinskog rata Zadarske županije organizirala je večeras tribinupod nazivom "Sjećanje na Domovinski rat - istinom protiv zaborava".
ZADAR,, 2. lipnja 2005. (Hina) - Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zadarske županije organizirala je večeras tribinu pod nazivom "Sjećanje na Domovinski rat - istinom protiv zaborava".

U punoj dvorani Hrvatske kazališne kuće mogle su se vidjeti fotografije više od 370 poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Zadarske županije.

Učenici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zadru izveli su recital domoljubnih stihova, a brigadir Danijel Kotlar, ratni zapovjednik Sedme domobranske pukovnije Zadar i 113. brigade Hrvatske vojske Šibenik, te brigadir Mladel Fuzul, ratni zapovjednik 112. brigade HV-a, govorili su o otporu Hrvatske vojske srpskoj agresiji na zadarskom području.

Brigadir Kotlar je rekao da je Hrvatska vojska imala sjajne pobjede na zadarskom području, posebice u akciji Maslenici, koja je bila iznimno uspješna, a ne neuspješna kao što tvrdi predsjednik Republike Stjepan Mesić. Osobito je velika uloga generala Ante Gotovine, kojemu se i danas, na današnji dan, čine nepravde, istaknuo je.

Na skupu su bili najviši dužnosnici Zadra i Zadarske županije, mnogobrojni branitelji i udovice hrvatskih branitelja iz Zadarske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙