FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepoznata sunitska skupina iza napada u Suwayri

DUBAI, 7. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Malo poznata sunisunitskaskupina tvrdi da stoji iza napada u kojemu je u petak u iračkomešijitskom gradu Suwayri ubijena najmanje 31 osoba, objavljeno je usubotu na internetu.
DUBAI, 7. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Malo poznata sunisunitska skupina tvrdi da stoji iza napada u kojemu je u petak u iračkome šijitskom gradu Suwayri ubijena najmanje 31 osoba, objavljeno je u subotu na internetu.

"Naši mudžahedini iz (organizacije) Jamaat Jund al-Sahaba u Iraku su napali otpadnike iz Suwayre", kaže se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici kojom se obično služe irački gerilci.

U petak je u samoubilačkom napadu na tržnicu u Suwayri, južno od Bagdada, prema riječima predstavnika hitne službe u mjesnoj bolnici, poginula 31 osoba.

"Neki od njih saveznici su židova i križara... Oni nanose patnju sunitima i žele uništiti sunite", kaže se u priopćenju, koje očito aludira na šijite.

Ta je skupina preuzela odgovornost i za samoubilački napad u ožujku kad je u šijitskoj džamiji na sjeveru Iraka poginulo 50 ljudi, a najavila je i nove napade na šijite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙