FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor nastavio raspravu o izvješću pučkog pravobranitelja

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora popodnevni diozasjedanja nastavili su pojedinačnom raspravom o izvješću pučkogpravobranitelja Jurice Malčića koji je istaknuo da je njome ohrabrente im zahvalio na potpori.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Zastupnici Hrvatskog sabora popodnevni dio zasjedanja nastavili su pojedinačnom raspravom o izvješću pučkog pravobranitelja Jurice Malčića koji je istaknuo da je njome ohrabren te im zahvalio na potpori.

Malčić je podsjetio da pučki pravobranitelj postupa prvenstveno prema pritužbama građana, pa se može činiti da je izvješće previše negativno intonirano, ali da njegov posao i nije da hvali, nego da ukazuje na negativnosti koje treba ispraviti.

Pučki pravobranitelj istaknuo je da je u porastu broj odgovora na njegove upite prema vladi u odnosu na prijašnje razdoblje, te dodao da se u svom radu konzultira s pojedinim vladinim resorima.

Izrazio je protivljenje spajanju pravobraniteljstava, ali i osnivanju novih dok se za to ne stvore potrebni uvjeti. Također je rekao da se za sada ne razmišlja o uvođenju regionalnih ombudsmana.

Malčić je naglasio da pučki pravobranitelj nije općeniti zaštitnik ljudskih prava, nego da reagira na temelju pritužbi građana. Izvijestio je da se najveći dio pritužbi građana odnosi na dugotrajnost sudskih postupaka u vezi povrata imovine i stambenog zbrinjavanja.

Sabor nastavlja s radom raspravom o Izvješću o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u 2004. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙