FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 1. LIPNJA

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaOpćeg servisa vijesti - Hrvatska za četvrtak, 2. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti - Hrvatska za četvrtak, 2. lipnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor na 14. sjednici raspravljati će o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2004. Sabor bi se u nastavku 14. sjednice trebao očitovati i o izvješću o radu pučkog pravobranitelja za 2004. Iz tog je dokumenta vidljivo da raste broj predmeta kojima se građani tuže na rad sudova. Ured pravobranitelja u 2004. zaprimio je 294 pritužbe, a građani se uglavnom tuže na dugotrajnost sudskih postupaka i nepravilnosti u radu sudova, (Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Na dnevnom redu redovite sjednice Vlade bit će prijedlog za uvođenje posebnih markica, kojima bi se od 1. rujna ove godine trebala obilježavati kava na hrvatskom tržištu. Time se želi smanjiti udio sive ekonomije u proizvodnji i prometu kavom, a procjenjuje se da državni proračun zbog nezakonite proizvodnje i prometa kave godišnje gubi oko 70 milijuna kuna, što obuhvaća gubitke od trošarina na kavu i gubitke po osnovi carina i PDV-a. Vlada bi sa sjednice Saboru na drugo čitanje trebala uputiti prijedlog izmjena ovršnog zakona, (Trg Sv. Marka 2, 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSLS/DC/LS. Tema konferencije su postizborne koalicije i stajalište HSLS-a. Govorit će predsjednik Kluba Ivan Čehok i potpredsjednica Hrvatskog Sabora Đurđa Adlešić, (dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6,11 sati.

ZAGREB - Na okruglom stolu o temi "Nasilje u obitelji", koji će se održati u Ravnateljstvu policije, sudjelovat će tridesetak stručnjaka iz raznih institucija koje se u svom radu susreću s problematikom nasilja u obitelji. Raspravljat će se o zakonskoj podlozi i iskustvima prilikom realizacije, o ulozi policije, državnog odvjetništva i socijalne skrbi, kao i fizičkim i psihičkim traumama zbog nasilja u obitelji, (Ilica 335, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke umirovljenika na kojoj će biti riječi o rezultatima HSU-a na lokalnim izborima, te o postizbornim koalicijama, (Frankopanska 7/I, 10 sati).

ZAGREB - Sindikalni povjerenici Sindikata PPDIV-a za mesnu industriju Sljeme održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o završetku radničkog prosvjeda na Markovu trgu i budućnosti toga poduzeća, nakon što ga je od većinskog vlasnika Finagre preuzeo Grad Zagreb, (Trg Sv. Marka, 11 sati).

RIJEKA - Svečano predstavljanje riječkog Regionalnog centra za usavršavanje sudaca i državnih odvjetnika, koji je prije nekoliko godina počeo s radom. Regionalni centar sudaca djeluje u sklopu projekta CARDS 2001 "Reforma pravosuđa - Potpora pravosudnoj akademiji", a s 1,2 milijuna eura financira ga Europska unija, (Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7, 11 sati).

ZAGREB - Švedski veleposlanik u Hrvatskoj Sture Theolin na konferenciji za novinare predstavit će konferenciju "Održiva jadranska obala", koja će se održati u Splitu 8. i 9. lipnja. Konferenciju organiziraju Veleposlanstvo Švedske u suradnji sa Županijskom komorom Split i Specijaliziranim ogrankom švedskog trgovinskog savjeta, (Slavujevac 4, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Austrijskog kulturnog foruma Zagreb u povodu nekoliko važnih obljetnica za Austriju te priredbe "Umjetnost i kultura iz Austrije", koja će se održati u Zagrebu 17. lipnja, (Gundulićeva 3, 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Novi hrvatski pjesnici", koju je uredio akademik Slavko Mihalić, (Društvo hrvatskih književnika, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Marko Curać

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙