FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 2. lipnja

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak,2. lipnja, koje ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 2. lipnja, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Hrvatski sabor na 14. sjednici raspravljati će o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2004. Sabor bi se u nastavku 14. sjednice trebao očitovati i o izvješću o radu pučkog pravobranitelja za 2004. Iz tog je dokumenta vidljivo da raste broj predmeta kojima se građani tuže na rad sudova. Ured pravobranitelja u 2004. zaprimio je 294 pritužbe, a građani se uglavnom tuže na dugotrajnost sudskih postupaka i nepravilnosti u radu sudova, (Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HSLS/DC/LS. Tema konferencije su postizborne koalicije i stajalište HSLS-a. Govorit će predsjednik Kluba Ivan Čehok i potpredsjednica Hrvatskog Sabora Đurđa Adlešić, (dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6,11 sati).

ZAGREB - Sindikalni povjerenici Sindikata PPDIV-a za mesnu industriju Sljeme održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o završetku radničkog prosvjeda na Markovu trgu i budućnosti toga poduzeća, nakon što ga je od većinskog vlasnika Finagre preuzeo Grad Zagreb, (Trg Sv. Marka, 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Novi hrvatski pjesnici", koju je uredio akademik Slavko Mihalić, (Društvo hrvatskih književnika, 12 sati).

ZAGREB - Na dnevnom redu redovite sjednice Vlade bit će prijedlog za uvođenje posebnih markica, kojima bi se od 1. rujna ove godine trebala obilježavati kava na hrvatskom tržištu. Time se želi smanjiti udio sive ekonomije u proizvodnji i prometu kavom, a procjenjuje se da državni proračun zbog nezakonite proizvodnje i prometa kave godišnje gubi oko 70 milijuna kuna, što obuhvaća gubitke od trošarina na kavu i gubitke po osnovi carina i PDV-a. Vlada bi sa sjednice Saboru na drugo čitanje trebala uputiti prijedlog izmjena ovršnog zakona, (Trg Sv. Marka 2, 13 sati).

ZAGREB - Glavna tužiteljica Haškog suda (ICTY) Carla del Ponte dolazi u posjet Hrvatskoj. Njezin je domaćin ovog puta premijer Ivo Sanader s kojim će razgovarati o slučaju Gotovina, Vladinom Akcijskom planu i prebacivanju određenih predmeta iz Haaga. Sastanak hrvatskog premijera i haške tužiteljice zakazan je za 17 sati u Banskim dvorima, a u 18 bi trebala biti održana zajednička konferencija za novinare. Del Ponte će Hrvatsku posjetiti u sklopu radnog posjeta regiji uoči redovnog polugodišnjeg izvješća Vijeću sigurnosti UN-a 13. lipnja.

RIJEKA - Svečano predstavljanje riječkog Regionalnog centra za usavršavanje sudaca i državnih odvjetnika, koji je prije nekoliko godina počeo s radom. Regionalni centar sudaca djeluje u sklopu projekta CARDS 2001 "Reforma pravosuđa - Potpora pravosudnoj akademiji", a s 1,2 milijuna eura financira ga Europska unija, (Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7, 11 sati).

DUBROVNIK - Premijer Ivo Sanader sudjeluje na izvanrednoj sjednici Kluba Europske pučke stranke (EPP) u Odboru regija. Na sjednici sudjeluje i ministar kulture Božo Biškupić. (Hotel Dubrovnik Palace, 9,15 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Damir Senčar

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙