FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga pjesama "Novi hrvatski pjesnici"

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Karlovački ogranak Matice hrvatske iDruštvo hrvatskih književnika predstavili su danas u Zagrebu knjigupjesama "Novi hrvatski pjesnici", koju je uredio akademik SlavkoMihalić.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Karlovački ogranak Matice hrvatske i Društvo hrvatskih književnika predstavili su danas u Zagrebu knjigu pjesama "Novi hrvatski pjesnici", koju je uredio akademik Slavko Mihalić.

U knjigu je ušao izbor iz poezije mladih pjesnika nagrađivanih na natječaju za književnu nagradu, koju od 1995. dodjeljuje Poglavarstvo grada Karlovca i karlovački ogranak Matice hrvatske.

U zbirci su, uz ine, objavljene pjesme Alena Galovića, Lane Derkač, Gorana Bogunovića i ovogodišnje dobitnice Ane Barešić

O poeziji mladih pjesnika govorili su profesorica Neda Omrčen iz karlovačkoga ogranka Matice hrvatske, predsjednik ogranka Ivan Jurković i akademik Slavko Mihalić.

Stihove je govorila dramska umjetnica Ljubica Jović.

"Prosudbenom povjerenstvu na čelu s akademikom Slavkom Mihalićem u ovih deset godina stiglo je više od 300 zbirki pjesama," podsjetila je Omrčen, dodavši kako se za tu književnu nagradu "natjecalo više od pedesetak mladih pjesnika".

"Poezija ne živi od pljeska većine," ustvrdila je Omrčen, dodavši kako "ona uvijek ukazuje na vrijednost ljudskoga govora, pamćenja i viđenja. Ova knjiga pak svjedoči o poeziji kao lancu dijakrone komunikacije," dodala je.

Akademik Mihalić je ocijenio kako "u svakom čovjeku živi poezija". On je pozvao mlade pjesnike da se već ove godine jave na natječaj za karlovačku književnu nagradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙