FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Izabrana djela Ivana Lovrenovića u osam svezaka

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Izlaskom iz tiskaesejističko-publicističkih knjiga Ivana Lovrenovića "Duh iz sindžira"i "Poslije kraja", zagrebački izdavač Durieux završio je objavljivanjeIzabranih djela, u osam svezaka, toga suvremenog hrvatskog ibosansko-hercegovačkog književnika.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Izlaskom iz tiska esejističko-publicističkih knjiga Ivana Lovrenovića "Duh iz sindžira" i "Poslije kraja", zagrebački izdavač Durieux završio je objavljivanje Izabranih djela, u osam svezaka, toga suvremenog hrvatskog i bosansko-hercegovačkog književnika.

Na više od 2.100 stranica, kako je danas izvijestio izdavač, predstavljeno je Lovrenovićevo književno i esejističko djelo.

Taj izdavački projekt, započet knjigom "Bosanski Hrvati. Esej o agoniji jedne evropsko-orijentalne mikrokulture" 2002., u Durieuxu smatraju najambicioznijim i najvažnijim pothvatom te izdavačke kuće koji je bio moguć zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U ediciji su objavljene i autorove knjige "Putovanje Ivana Frane Jukića", "Liber memorabilium", "Unutarnja zemlja", "Obašašća i basanja" i "Ex tenebris".

Kako napominje izdavač edicija donosi sve Lovrenovićeve objavljene knjige, od kojih su neke iz različitih razloga, a ponajviše zbog rata i kulturocida, bile praktički nedostupne, ne samo čitalačkoj i kritičarskoj javnosti, već i javnim i znanstvenim knjižnicama.

Posljednja dva sveska "Duh sindžira" i "Poslije kraja" donose autorov esejističko-publicistički opus čija je glavnina nastala nakon 1995. i ti su tekstovi prvi put tiskani u obliku knjige.

Ivan Lovrenović (Zagreb, 1943.) piše prozu, eseje i političke komentare. Radi u sarajevskom magazinu "Dani".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙