FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polemika o prodaji DVD-a i knjiga uz novine razvila se i u Francuskoj

PARIZ, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Pokušavajući zaustaviti padprodaje i francuske su tiskovine počele masovno uz novine prodavatiCD-ove, DVD-ove i knjige, uz veliko negodovanje knjižara, izdavača iproizvođača koji govore o "obezvređivanju" kulturnog proizvoda.
PARIZ, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Pokušavajući zaustaviti pad prodaje i francuske su tiskovine počele masovno uz novine prodavati CD-ove, DVD-ove i knjige, uz veliko negodovanje knjižara, izdavača i proizvođača koji govore o "obezvređivanju" kulturnog proizvoda.

Fenomen je ubrzan ove godine: dnevnik Le Figaro pokrenuo je u siječnju zbirku od 22 enciklopedije a njegov suparnik Le Monde počeo je u petak objavljivati seriju od 36 knjiga iz područja umjetnosti.

Nakon dva CD-a, Liberation će eksperimentalno izdati "jazz antologiju" za Praznik glazbe u lipnju.

U četvrtak je nakon Sindikata francuskih knjižara, Nacionalni sindikat izdavaštva napomenuo da "takve operacije pridonose obezvređivanju knjige jer mijenjaju njezin imidž" i, vezano uz djela koja se prodaju u knjižarama, "odvraćaju brojne čitatelja i slabe njihove mreže".

Tjednik Le Point počeo je 2003. godine izdavati klasike, ali je odustao suočen s bijesom izdavača.

Drugi kamen kušnje su DVD-ovi koji se prodaju uz novine za pet eura. Početkom svibnja Nezavisna unija video izdavaštva, zajedno sa Sindikalnom komorom filmskih producenata i Sindikatom nezavisnih producenata, pred sud je doveo pet tiskovina: Le Monde, Le Figaro, Entrevue, Tele Star i Tele Poche.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙