FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki zbor održao koncert u riječkoj katedrali

RIJEKA,29. svibnja 2005.(Hina) - Zbor sveučilišta William And Mary izSAD-a nastupio je večeras na koncertu u riječkoj katedrali SvetogVida.
RIJEKA,29. svibnja 2005.(Hina) - Zbor sveučilišta William And Mary iz SAD-a nastupio je večeras na koncertu u riječkoj katedrali Svetog Vida.

Na programu su bile skladbe više autora, među kojima G. P. Palestrine, Antona Brucknera, Krzysztofa Pendereckog, Velja Tormisa, Johannesa Brahmsa, Sergeja Ivanoviča Taneyeva, Horatia W. Parkera te tradicionalne duhovne pjesme.

Zbor ima šezdesetak članova koji imaju od 18 do 22 godine i polaznici su različitih studija. Redovito nastupaju u SAD-u i inozemstvu, a svake tri godine održavaju internacionalnu turneju.

Izdali su dvostruki nosač zvuka Orffove Carmine Burane, nosače zvuka s djelima J. S. Bacha i A. Hailstorka te najnoviji s Bachovom Pasijom po Ivanu.

Ravnatelj zbora je profesor glazbe James Armstrong Jr. koji je diplomirao na sveučilištu u Princetonu, a dirigiranje i pjevanje doktorirao na sveučilištu u Wisconsinu.

Zbor sveučilišta William And Mary ove godine obilježava 82 godine postojanja i koralnog pjevanja na sveučilištu koje je druga najstarija visokoškolska ustanova u SAD-u.

Učilište William And Mary osnovano je 1693. u Williamsburgu u Virginiji, gradiću s oko 10.000 stanovnika. Na njemu su diplomirali predsjednici SAD-a Thomas Jefferson i James Monroe, a jedan od rektora bio je George Washington. Prvi počasni doktorat tog sveučilišta dobio je Benjamin Franklin.

Koncert je organizirala Koncertna agencija GIS uz potporu Odjela za kulturu grada Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙