FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žuvanić najavio kaznenu prijave protiv odvjetnika Krsnika

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Bivši ministar pomorstva, prometa iveza Roland Žuvanić najavio je danas podnošenje kaznene prijave protivodvjetnika tvrtke "Divan" Krešimira Krsnika zbog, kako je ustvrdio,"klevete i pritisaka na sudove".
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Bivši ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić najavio je danas podnošenje kaznene prijave protiv odvjetnika tvrtke "Divan" Krešimira Krsnika zbog, kako je ustvrdio, "klevete i pritisaka na sudove".

Odvjetnik Krsnik jučer je USKOK-u podnio kaznenu prijavu tvrdeći da je Žuvanić kao vođa skupine više nepoznatih osoba prije dvije godine protuzakonito Divanu ukinuo dozvolu za obavljanje usluga u fiksnoj telefoniji, iako je znao da to može učiniti samo Upravni sud. Žuvanić je time, tvrdi Krsnik, nanio štetu Divanu, a HT-u je omogućio produljenje monopola u fiksnoj telefoniji na još dvije godine.

U pisanom komentaru te kaznene prijave, Žuvanić je danas istaknuo: "Sve provedene odluke koje sam donio kao resorni ministar bile su u skladu sa strukom i zakonom te nema elemenata za krivičnu odgovornost, što ću, ako je potrebno, dokazati na sudu".

"Podnijet ću krivičnu prijavu protiv gospodina Krsnika radi klevete i pritisaka na sudove i organe gonjenja, koji bi tek trebali odlučiti povodom njegove prijave", navodi Žuvanić.

Zaključno ustvrđuje da "medijska kampanja koju je on (Krsnik) pokrenuo povodom tobožnje podnesene kaznene prijave može značiti samo pokušaj pritiska na te organe što samo po sebi predstavlja kazneno djelo".

Žuvanićev komentar proslijeđen je danas elektronskom poštom iz Optima Telekoma, tvrtke u kojoj je Žuvanić predsjednik Uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙