FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima Telekom sutra o kaznenoj prijavi protiv Žuvanića

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom najavila je daće se sutra očitovati o kaznenoj prijavi koju je jučer protivpredsjednika Uprave te tvrtke i bivšeg ministra prometa RolandaŽuvanića podnijela tvrtka Divan zbog navodno nezakonitog ukidanjakoncesije Divanu i produljenja monopola Hrvatskom telekomu (HT).
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Tvrtka Optima Telekom najavila je da će se sutra očitovati o kaznenoj prijavi koju je jučer protiv predsjednika Uprave te tvrtke i bivšeg ministra prometa Rolanda Žuvanića podnijela tvrtka Divan zbog navodno nezakonitog ukidanja koncesije Divanu i produljenja monopola Hrvatskom telekomu (HT).

Voditeljica odnosa s javnošću Optime Telekoma Sonja Nušinović rekla je Hini da danas ne mogu komentirati taj slučaj te da će se o tome očitovati sutra.

Odvjetnik tvrtke Divan Krešimir Krsnik jučer je USKOK-u podnio kaznenu prijavu tvrdeći da je Žuvanić kao vođa skupine više nepoznatih osoba prije dvije godine protuzakonito Divanu ukinuo dozvolu za obavljanje usluga u fiksnoj telefoniji, iako je znao da to može učiniti samo Upravni sud.

Žuvanić je time nanio štetu Divanu, a HT-u je omogućio produljenje monopola na još dvije godine. "HT je zahvaljujući monopolu ostvario ekstra profit od najmanje milijardu eura, a cijenu su platili hrvatski građani", kazao je Hini Krsnik. Dodao je da je Žuvanić uz to sebi osigurao mjesto predsjednika Uprave u Optimi, tvrtki koju, kako tvrdi, kontrolira HT.

Kazao je da nitko nikad nije vidio ugovor o prodaji HT-a Deutsche telekomu (DT), no po njegovim saznanjima Vlada je u 5. članku ugovora dala HT-u monopol na fiksnu telefoniju do 2005.

U prijavi USKOK-u stoji da je Žuvanić, koji je imao uvid u ugovor o prodaji HT-a DT-u, znao da se dozvole u fiksnoj telefoniji neće nuditi na tržištu do 2005. te je u dogovoru s više nepoznatih osoba osigurao Optima Telekomu prvenstvo pri dobivanju dozvole.

Komentirajući optužbe po kojima HT kontrolira Optimu, direktor Sektora za regulatorne poslove HT-a Siniša Đuranović rekao je da su o tome saznali iz medija i da je to potpuni nonsens.

"HT ne kontrolira, niti je u bilo kakvoj vezi s Optimom i sve ono što smo saznali iz medija odlučno odbacujemo i smatramo potpuno neutemeljeno", kazao je Đuranović. Najavio je da će HT razmisliti o poduzimanju pravnih koraka nastave li se s takvim optužbama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙