FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest mjeseci zatvora američkoj vojnikinji za zlostavljanje u Abu Ghraibu

FORT HOOD, 18. svibnja 2005. (Hina) - Američka vojnikinja koja jeproglašena krivom za zlostavljanje zatvorenika u iračkom zatvoru AbuGhraib, što je zabilježeno i na fotografijama koje su zgrozilemeđunarodnu javnost, osuđena je u utorak na šest mjeseci zatvora.
FORT HOOD, 18. svibnja 2005. (Hina) - Američka vojnikinja koja je proglašena krivom za zlostavljanje zatvorenika u iračkom zatvoru Abu Ghraib, što je zabilježeno i na fotografijama koje su zgrozile međunarodnu javnost, osuđena je u utorak na šest mjeseci zatvora.

Takvu kaznu je za Sabrinu Harman preporučila vojna porota u jednoj od najvećih američkih vojnih baza i ona je znatno blaža od predviđene maksimalne kazne od pet i pol godina. Tužiteljstvo se pak zalagalo za trogodišnju kaznu.

Harman je u zatvoru već 'odslužila' 51 dan što će joj biti uzeto u obzir, a nakon odluženja preostale kazne bit će nečasno otpuštena.

Sabrina Harman proglašena je krivom zbog zlostavljanja zatvorenika, suučesništva i neobavljanja dužnosti, tj. za šest od sedam točaka optužnice podignute protiv nje. Vojni sud u Fort Hoodu u Teksasu oslobodio ju je jedne od optužbi za zlostavljanje.

Harman se u vojnoj sudnici ispričala svima, požalila je zbog svojih postupaka i izjavila da će preuzeti punu odgovornost za svoje postupke u kojima je, kako je rekla, "izdala ne samo narod Iraka, nego i svakog vojnika na dužnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙