FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska je jasno donijela odluku da bude dio Europe

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Daniel Server, direktor za Balkan izAmeričkog instituta za mir, u razgovoru za bosansku redakciju GlasaAmerike o prekidu pregovora o reformi policije u Bosni i Hercegovinite o integraciji u europske institucije, ocjenjuje je da je Hrvatskajasno donijela odluku o pristupanju Europi.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Daniel Server, direktor za Balkan iz Američkog instituta za mir, u razgovoru za bosansku redakciju Glasa Amerike o prekidu pregovora o reformi policije u Bosni i Hercegovini te o integraciji u europske institucije, ocjenjuje je da je Hrvatska jasno donijela odluku o pristupanju Europi.

U BiH ne bi trebali zamišljati da će vrata Europe zauvijek biti otvorena, jer Europa je posvećena Balkanu, ali u isto vrijeme postoji pritisak unutar današnje Europe da se neka od tih vrata zatvore, rekao je Server komentirajući izjavu visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna da će BiH ostati crna rupa usred Europe danu nakon prekida pregovora o reformi policije i prosvjeda protiv reforme održanih u Banjoj Luci.

"Prema tome, ja ne bih gubio vrijeme. Ukoliko bih želio biti u Europi, ja bih to učinio brzo. Mislim da je Hrvatska jasno donijela takvu odluku. Mislim da je Srbija blizu takvoj odluci i nadam se da će BiH biti među njima da krene što je moguće brže", rekao je Server u razgovoru za VOA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙