FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: U akciji nadzora alkoholiziranosti preko vikenda oduzeto 96 vozačkih dozvola

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Na području Policijske upravezagrebačke preko vikenda je (28. i 29. svibnja) u akciji pojačanognadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu oduzeto 96 vozačkihdozvola kao mjera opreza na rok do 30 dana, doznaje se danas upoliciji.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Na području Policijske uprave zagrebačke preko vikenda je (28. i 29. svibnja) u akciji pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu oduzeto 96 vozačkih dozvola kao mjera opreza na rok do 30 dana, doznaje se danas u policiji.

U te dane provođenja akcije utvrđeno je 1250 prekršaja od čega su 122 prekršaja vožnje bila pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Kod 19 vozača (15,6 posto) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 promila u krvi. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu kod 38-godišnjeg vozača od čak 3,10 promila u krvi.

Tijekom akcije evidentirano je 14 žena vozačica (11,5 posto) koje su upravljale pod utjecajem alkohola.

Istog vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedena je i akcija nadzora brzine kretanja u kojoj su fotografirana 273 prekršaja prekoračenja brzine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙