FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić uručio diplome polaznicima đakonske pastoralne godine

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić podijelio je diplome o stečenoj svećeničkoj spremi desetoricipolaznika đakonske pastoralne godine, na sinoćnjoj j svečanosti udvorani Vijenac na Kaptolu, izvijestio je danas Ured zagrebačkognadbiskupa za odnose s javnošću.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić podijelio je diplome o stečenoj svećeničkoj spremi desetorici polaznika đakonske pastoralne godine, na sinoćnjoj j svečanosti u dvorani Vijenac na Kaptolu, izvijestio je danas Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću.

Kardinal Bozanić naglasio je da đakonska pastoralna godina već postaje posebna institucija Zagrebačke nadbiskupije koja želi povezati studij s praksom u mjesnoj Crkvi.

Naglasio je kako postoji želja da se poput đakonske pastoralne godine osnuje i pastoralna godina za kandidate za trajni đakonat. To bi bili pojedinci koji su završili teološko obrazovanje te se u srcu i savjesti osjećaju za to spremnima, kazao je kardinal Bozanić, pozvavši đakone da i dalje studiraju i trajno rade na vlastitoj formaciji.

Vicerektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa Karlo Šimek istaknuo je važnost dviju institucija u odgoju u formiranju budućih svećenika, a to su bogoslovija i fakultet. "Te se dvije institucije nadopunjuju, jer i jedna i druga pokrivaju područje kako odgoja tako i intelektualne formacije", zaključio je.

U ime predavača na đakonskoj pastoralnoj godini te u ime župnika mentora okupljene je pozdravio fra Žarko Relota. On je istaknuo kako je danas potrebna preobrazba župe te da se u pastoral treba uvesti više zajedništva okupljanjem različitih kategorija vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙