FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić posjetio riječke kulturne ustanove

RIJEKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danasje u Rijeci razgledao novouređen Konzervatorski odjel u palači Gerbasukoji će biti otvoren 17 svibnja.
RIJEKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danas je u Rijeci razgledao novouređen Konzervatorski odjel u palači Gerbasu koji će biti otvoren 17 svibnja.

U istoj palači otvorit će se i odjel Hrvatskoga restauratorskog zavoda, izjavio je ministar Biškupić, izrazivši zadovoljstvo što će se tako poboljšati uvjeti restauriranja i konzerviranja pokretnih kulturnih spomenika na tom području.

Palača Grebas uređuje se od 1996. u prekidima isključivo novcem Ministarstva kulture, a o njezinu uređenju i pripremama za otvorenje, ministra je izvijestio pročelnik Konzervatorskog odjela Hrvoje Đakoni.

Ministar je naglasio da je ove godine uloženo mnogo novca u obnovu spomeničke baštine, što je jedna od glavnih zadaća u politici njegova ministarstva.

Biškupić je posjetio i Državni arhiv u Rijeci, zanimajući se za stanje i očuvanje arhivske građe, o čemu ga je izvijestio ravnatelj Goran Crnković.

Za boravka u Rijeci posjetio je i park prirode na Učki i s njegovim djelatnicima razgovarao o pripremama za turističku sezonu.

Ministar će večeras nazočiti otkrivanju spomenika papi Ivanu Pavlu II. u marijanskom svetištu na Trsatu, u spomen na Papin posjet svetištu u prigodi trećega pastoralnog pohoda Hrvatskoj u lipnju 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙