FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Western Wireless tužio Sloveniju

LJUBLJANA, 31. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Podružnica američkogmobilnog operatera Western Wireles Corp. objavila je da je podiglatužbu protiv slovenske vlade i državnog mobilnog operatera Mobitelajer ne dozvoljavaju slobodnu konkurenciju na slovenskom tržištumobilne telefonije.
LJUBLJANA, 31. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Podružnica američkog mobilnog operatera Western Wireles Corp. objavila je da je podigla tužbu protiv slovenske vlade i državnog mobilnog operatera Mobitela jer ne dozvoljavaju slobodnu konkurenciju na slovenskom tržištu mobilne telefonije.

Western Wireless International (WW) je priopćio da zahtijeva naknadu štete od 48,8 milijardi tolara (254,6 milijuna dolara) jer vlada nije poduzela zadovoljavajuće korake prema otvaranju tržišta, posebice poboljšanju mobilnosti između operatera.

Od prosinca 2001. kada je započeo operacije u Sloveniji, WW je uložio oko 200 milijuna dolara na to tržište a otad je osvojio manje od dva posto udjela na tržištu.

"Jedini razlog za takvu situaciju je potpuno odsustvo tržišne regulacije u Sloveniji i protu-konkurentno ponašanje državne kompanije Mobitel", izjavio je generalni direktor slovenske podružnice Julien Coustaury.

Slovensko ministarstvo gospodarstva odbacilo je optužbe WW-a kao neutemeljene, bez daljnjeg elaboriranja. U prošlosti vlada je govorila da je slaba tržišna pozicija WW-a u Sloveniji rezultat loših poslovnih odluka.

Telekom Austria Simobil u Sloveniji ima 20 posto tržišta, a njemački Debitel pet posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙