FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabati i Korenika: HNS ne preže ni od neprincipijelnih koalicija

VARAŽDIN, 30. svibnja 2005. (Hina) - HNS-u je bitno samo osvajanjevlasti te ne preže ni od neprincipijelnih koalicija kao što su sHDZ-om u općinama Vidovec i Sveti Ilija te gradovima Ludbregu, NovomMarofu i Varaždinskim Toplicama, rekli su danas na konferenciji zanovinare nositelj liste HSS-SDP-HSU-LS za varaždinsku Županijskuskupštinu Zvonimir Sabati i drugi na listi Miroslav Korenika.
VARAŽDIN, 30. svibnja 2005. (Hina) - HNS-u je bitno samo osvajanje vlasti te ne preže ni od neprincipijelnih koalicija kao što su s HDZ-om u općinama Vidovec i Sveti Ilija te gradovima Ludbregu, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama, rekli su danas na konferenciji za novinare nositelj liste HSS-SDP-HSU-LS za varaždinsku Županijsku skupštinu Zvonimir Sabati i drugi na listi Miroslav Korenika.

Da je HNS-u vlast iznad svega, po njihovim riječima, govore i HNS-ovi zahtjevi za mjestom općinskog načelnika u općinama Beretinec i Sveti Đurđ, iako imaju svega dva vijećnika.

Upravo zbog neprincipijelnih koalicija, a ne samo zbog lošijih izbornih rezultata, HSS je izgubio mjesto načelnika u više općina. HSS je samostalno ili u koaliciji zadržao četiri čelne pozicije u općinama, a još se toliko očekuje do konstituiranja općinskih vijeća, rekli su.

Koalicija HSS-SDP-HSU-LS osvojila je 25,51 posto glasova.

To su lošiji rezultati nego prije četiri godine, kada je zbog dobrih izbornih rezultata HSS-a Zvonimir Sabati postao župan. Zbog loših rezultata ovogodišnjih izbora Sabati je Predsjedništvu HSS-a Varaždinske županije ponudio ostavku, no ona nije prihvaćena.

Korenika je najavio "provjetravanje" u SDP-u, a sve kako bi rezultati na idućim lokalnim izborima bili bolji.

Koalicija HDZ-HKDU-DC osvojila je 19 posto glasova, a koalicija HNS-HSLS-HSUS 49,84 posto glasova.

Sabati i Korenika najavili su da će HSS i SDP biti konstruktivna oporba, a prihvatit će ponuđeno jedno mjesto u Županijskom poglavarstvu, iako drže da im pripada više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙