FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terry Davis: napad na slobodu medija napad je na demokraciju

STRASBOURG, 2. svibnja 2005. (Hina) - Sloboda medija jedan je odtemelja demokratske države i svaki napad na slobodu medija napad je nademokraciju, rekao je u ponedjeljak u Strasbourgu Terry Davis, glavnitajnik Vijeća Europe, povodom 3. svibnja - dana slobode medija.
STRASBOURG, 2. svibnja 2005. (Hina) - Sloboda medija jedan je od temelja demokratske države i svaki napad na slobodu medija napad je na demokraciju, rekao je u ponedjeljak u Strasbourgu Terry Davis, glavni tajnik Vijeća Europe, povodom 3. svibnja - dana slobode medija.

"Dok obilježavamo Dan slobode medija, prisjetimo se da je pravo na slobodu izražavanja temeljno ljudsko pravo, ostvareno teškom borbom protiv diktatura i totalitarnih režima. Nasilje nad novinarima i ostalim medijskim djelatnicima prijetnja je toj slobodi, uvreda svima nama", rekao je Davis u priopćenju.

Najmanje 1146 predstavnika medija napadnuto je tijekom obavljanja svoga posla u 2004., objavio je u također ponedjeljak međunarodni Odbor za zaštitu novinara (CPJ).

U izvještaju objavljenom uoči Dana slobode medija CPJ kaže da su u 2004. diljem svijeta ubijeni deseci izvjestitelja i snimatelja. Prema procjeni CPJ-a, ubijeno je 56 novinara, 124 su zatvorena, a 19 ih se smatra nestalima.

Prema podacima Međunarodnoga novinskog instituta (IPI) u 2004. bilo je 78 ubijenih novinara.

Irak je i dalje najopasnije mjesto. Ondje je u 2004., u godini koju organizacija Novinari bez granica (RSF) opisuje kao "godinu tuge", ubijeno 20 novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙