FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael i Njemačka osnovat će zakladu za znanstvenu razmjenu

BERLIN , 30. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Tijekom sastanka u Berlinuizraelski predsjednik Moshe Katzav i njemački predsjednik HorstKoehler dogovorili su se kako će njihove dvije zemlje ubuduće raditina promidžbi razmjene znanstvenika, umjetnika i mladih, financirajućirazmjenu preko posebne zaklade.
BERLIN , 30. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Tijekom sastanka u Berlinu izraelski predsjednik Moshe Katzav i njemački predsjednik Horst Koehler dogovorili su se kako će njihove dvije zemlje ubuduće raditi na promidžbi razmjene znanstvenika, umjetnika i mladih, financirajući razmjenu preko posebne zaklade.

Izraelski predsjednik doputovao je u trodnevni službeni posjet Njemačkoj gdje će zajedno sa svojim domaćinom obilježiti 40-tu godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Njemačke i Izraela.

U intervjuu za list Die Welt koji je izašao neposredno prije Katzavova dolaska u Berlin, izraelski je predsjednik izjavio kako se holokaust ne smije zaboraviti, te da je iznimno važno "na koji ćemo način mi iz starije generacije utjecati na one koje dolaze."

"Holokaust se dogodio prije samo 60 godina u jednoj od tada najmodernijih država u središtu Europe. Naša je dužnost razmisliti o tomu što bi se moglo dogoditi u predstojećih 60 godina, unatoč tomu što je naš utjecaj na to ograničen", kazao je Katzav za Die Welt.

Izraelski će predsjednik u utorak održati govor pred članovima njemačkog parlamenta te će se za boravka u Berlinu službeno sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom, ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom i oporbenom čelnicom Angelom Merkel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙