FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shalom poziva UN na akciju protiv iranskog nuklearnog programa

DUESSELDORF, 18. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministarvanjskih poslova Silvan Shalom u srijedu je, nakon razgovora snjemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom, pozvao naakciju kojom bi se obustavio iranski nuklearni program, tvrdeći da sunapori Teherana da se domogne atomskog oružja prijetnja cijelomsvijetu.
DUESSELDORF, 18. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom u srijedu je, nakon razgovora s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom, pozvao na akciju kojom bi se obustavio iranski nuklearni program, tvrdeći da su napori Teherana da se domogne atomskog oružja prijetnja cijelom svijetu.

Fischer i Shalom sastali su se na početku trodnevnog posjeta izraelskog ministra Njemačkoj prigodom 40. obljetnice njemačko-izraelskih diplomatskih odnosa.

Prema njegovim riječima, to bi pitanje trebalo preuzeti Vijeće sigurnosti UN-a.

Shalom je također izrazio nadu da će se spor oko iranskog nuklearnog programa riješiti diplomatskim načinom, ocijenivši da bi međunarodna zajednica trebala reagirati prije sastanka Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) 13. lipnja.

Shalom je, s time u vezi, poručio da je preostalo malo vremena.

Izraelski je ministar također pozvao EU da stavi libanonski Hezbolah na popis terorističkih skupina.

Kazao je da je Hezbollah ustanovljenj u cilju uništenja Izraela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙