FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Shalom za širenje svijesti o holokaustu

BERLIN, 19. svibnja 2005. (Hina) - Njemačku mladež trebalo bi višepoučavati o tomu što je bio holokaust, izjavio je izraelski ministarvanjskih poslova Silvan Shalom u četvrtak u Berlinu.
BERLIN, 19. svibnja 2005. (Hina) - Njemačku mladež trebalo bi više poučavati o tomu što je bio holokaust, izjavio je izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom u četvrtak u Berlinu.

"Holokaust je najveći ikada počinjeni zločin protiv čovječanstva i zbog toga na nama leži zadaća da se taj zločin nikada ne zaboravi", izjavio je Shalom nakon posjeta spomeniku žrtvama holokausta, europskim Židovima, koji je prošlog tjedna otvoren u Berlinu. Shalom je podsjetio na rezultate jedne ankete koja pokazuje da više od polovice njemačkog stanovništva mlađeg od 24 godine ne zna što je holokaust.

Izraelski ministar vanjskih poslova, čiji je dvodnevni posjet Berlinu održan u sklopu obilježavanja 40 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Njemačke i Izraela, izjavio je da je u razgovoru s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom ukazao na potrebu pojačanog buđenja svijesti za noviju povijest kod njemačke omladine.

Shalom se u četvrtak susreo i s njemačkim predsjednikom Horstom Koehlerom a tom je prilikom, kako je priopćeno iz ureda predsjednika, analizirana sigurnosna situacija na Bliskom istoku.

Shalom je zajedno s njemačkim ministrom unutarnjih poslova Ottom Schilyjem otvorio izložbu posvećenu medernoj izraelskoj umjetnosti.

Dnevnik "Berliner Morgenpost" u broju od petka objavljuje da će prilikom posjeta izraelskog predsjednika Moshe Katsava koji bi krajem ovog mjeseca trebao posjetiti Njemačku, jedna berlinska ulica biti svečano imenovana po Benu Gurionu, prvom izraelskom predsjedniku. Katsav bi za svog posjeta, kojim završava obilježavanje obljetnice uspostave diplomatskih odnosa, trebao održati govor u Bundestagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙