FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: Tužitelji traže smrtnu kaznu za Syamsula Bahrija

JAKARTA , 18. svibnja 2005. (Hina) - Indonezijski su tužitelji usrijedu zatražili izricanje smrtne kazne indonezijskon muslimanu,militantu Syamsulu Bahriju, poznatom po nadimku Apui zbog njegovenavodne umiješanosti u bombaški napad na australsko veleposlanstvo uDžakarti u rujnu prošle godine, kada je poginulo najmanje jedanaestosoba, prenosi Reuters.
JAKARTA , 18. svibnja 2005. (Hina) - Indonezijski su tužitelji u srijedu zatražili izricanje smrtne kazne indonezijskon muslimanu, militantu Syamsulu Bahriju, poznatom po nadimku Apui zbog njegove navodne umiješanosti u bombaški napad na australsko veleposlanstvo u Džakarti u rujnu prošle godine, kada je poginulo najmanje jedanaest osoba, prenosi Reuters.

Glavni tužitelj Mohammad Roem pred sudom pokrajine Južne Džakarte rekao je kako tužiteljstvo Apuija smatra krivim za kršenje protuterorističkog zakona broj 15, donesenog nakon bombaških napada na Baliju u listopadu 2002. u kojima su poginule 202 osobe, uglavnom strani turisti. Roem je također kazao kako smatra da je Bahri namjerno upotrijebio silu, potaknuvši na taj način ozračje terora i straha među stanovništvom.

S obzirom na činjenicu da su optuženikove akcije prouzročile uništenje imovine i stradanja nevinih ljudi, tužiteljstvo od Suda traži da protiv njega bude izrečena smrtna kazna. Bahri je jedan od 12 osumnjičenih za bombaški napad izveden na australsko veleposlanstvo 9. rujna prošle godine kada je poginulo 11 osoba, a više desetaka je ozlijeđeno, prenosi dpa.

Indonezijska policija izvijestila je da su operaciju osmislili Malezijci Azahari bin Husin i Noordin M. Top, najtraženije osobe u jugoistočnoj Aziji, osumnjičeni za organizaciju sličnih napada diljem Indonezije u posljednjih nekoliko godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙