FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski predsjednik od srijede u službenom posjetu Hrvatskoj

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Makedonski predsjednik BrankoCrvenkovski službeno će, na poziv predsjednika Stjepana Mesića,boraviti u Hrvatskoj od 1. do 3. lipnja, doznaje se u ponedjeljak izpriopćenja Ureda predsjednika.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski službeno će, na poziv predsjednika Stjepana Mesića, boraviti u Hrvatskoj od 1. do 3. lipnja, doznaje se u ponedjeljak iz priopćenja Ureda predsjednika.

Osim sa svojim domaćinom, predsjednik Crvenkovski susrest će se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, te premijerom Ivom Sanaderom, a razgovarat će i s predstavnicima makedonske manjine u Hrvatskoj.

Tijekom posjeta Crvenkovskog Zagrebu, potpisat će se dva dokumenta: Sporazum o suradnji na području zdravstva i medicine i Program kulturne suradnje za sljedeće trogodišnje razdoblje, dodaje se u priopćenju.

U priopćenju se ističe da su hrvatsko-makedonski bilateralni odnosi vrlo intenzivni. Hrvatsku su ove godine posjetili predsjednik Sobranja Ljubčo Jordanovski i premijer Vlado Bučkovski, a održan je i Poslovni forum. Hrvatska i Makedonija dobro surađuju u mnogim regionalnim inicijativama u jugoistočnoj Europi, ali i u okviru pristupanja Europskoj uniji te Sjevernoatlantskom savezu.

Makedonija je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU, te predala zahtjev za punopravno članstvo.

Osim Zagreba, predsjednik Makedonije posjetit će i Brijune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙