FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bitoli počelo snimanje filma "Karaula" Rajka Grlića

SKOPLJE, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski filmski redatelj RajkoGrlić počeo je u utorak u makedonskoj Bitoli snimanje filma "Karaula"po romanu Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi".
SKOPLJE, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski filmski redatelj Rajko Grlić počeo je u utorak u makedonskoj Bitoli snimanje filma "Karaula" po romanu Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi".

Film se snima u koprodukciji Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Austrije, Francuske i Velike Britanije, a dobio je financijsku potporu i europskog filmskog fonda Euroimage.

Priča se događa 1987. godine u karauli Jugoslavenske narodne armije na makedonsko-albanskoj granici. To su zadnji dani države SFRJ, iako to još nitko od junaka filma ne zna.

Glavne uloge igraju glumci iz svih bivših yu-republika Toni Gojanović, Sergej Trifunović, Emir Hadžihafizbegović, Bogdan Diklić i Verica Nedeska. Skladatelj glazbe je Goran Bregović, a snimatelj Slobodan Trninić.

Snimanje" Karaule" nastavit će se nakon Bitole u Nacionalnom parku Galičica iznad Ohridskog jezera, javlja privatna TV Sitel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙