FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanski parlament je raspušten, parlamentarni izbori 3. srpnja

TIRANA,20. svibnja 2005.(Hina) - Albanski parlament formiran u lipnju2001. godine u petak je raspušten, pred izbore koji su zakazani za 3.srpnja.
TIRANA,20. svibnja 2005.(Hina) - Albanski parlament formiran u lipnju 2001. godine u petak je raspušten, pred izbore koji su zakazani za 3. srpnja.

"Nakon 15 godina tranzicije iz totalitarizma u demokratsku zemlju, albansko društvo i političari svjesni su dobrobiti za zemlju nakon poštenih i demokratskih izbora", izjavio je zaključujući posljednju sjednicu parlamenta u ovom mandatu, predsjednik parlamenta Servet Pellumbi.

Albanski predsjednik Alfred Moisiu, koji ima mandat još dvije godine, založio se za poštene i slobodne izbore.

Socijalisti premijera Albanije Fatosa Nanoa bore se za treći mandat za redom, dok bivši predsjednik te zemlje Sali Berisha tvrdi da će njegova Demokratska stranka približiti zemlju Europskoj uniji.

Albanija je pod međunarodnim pritiskom da održi slobodne i poštene izbore, kako bi ostvarila svoj cilj - ulazak u NATO naredne, a u Europsku uniju do 2015. godine. Prošle izbore u toj zemlji obilježilo je niz nepravilnosti.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) već je poslala tim od 34 promatrača, dok će ih do izbora u Albaniju doći još 400.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙