FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Valpovu 21. susret vatrogasnih puhačkih orkestara

VALPOVO, 29. svibnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave 115. obljetnicevalpovačkoga Vatrogasnog puhačkog orkestra, u Valpovu je danas održan21. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske na kojem sunastupila 24 orkestra i oko 800 glazbenika.
VALPOVO, 29. svibnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave 115. obljetnice valpovačkoga Vatrogasnog puhačkog orkestra, u Valpovu je danas održan 21. susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske na kojem su nastupila 24 orkestra i oko 800 glazbenika.

Pokrovitelj proslave i susreta vatrogasnih puhačkih orkestara je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, koji je susret i otvorio ističući tom prigodom da su vatrogasni orkestri tijekom povijesti znatno pridonijeli razvoju kulture u svojim sredinama.

Podsjetio je i na veliku ulogu hrvatskih vatrogasaca u spašavanju i čuvanju imovine, te na njihov doprinos u Domovinskog ratu.

Valpovački Vatrogasni puhački orkestar u dugoj je tradiciji imao mnoge zapažene nastupe u zemlji i inozemstvu, rekao je valpovački gradonačelnik Radoslav Jurić.

Podsjetio je na nastup prigodom otvorenja zgrade Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu i pred austrijskim carem Franjom Josipom, te na mnoge druge uspješne nastupe.

U Valpovu se ne prođe gotovo nijedan važniji događaj bez nastupa vatrogasnih umjetnika, čiji sastav ima 36 članova, istaknuo je gradonačelnik Jurić.

Osim vatrogasnih puhačkih orkestara iz svih krajeva Hrvatske i mještana te predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa, koji je i počasni građanin Valpova, na današnjoj svečanosti u tome gradu bili su nazočni državni tajnici Ivica Buconjić i Dragan Kovačević, povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Tomislav Ivić, te predstavnici Hrvatskoga vatrogasnog saveza, grada Valpova i Osječko-baranjske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙