FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valerij Gergijev na čelu Londonskog simfonijskog orkestra

PARIZ, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski dirigent Valerij Gergijevimenovan je u srijedu glavnim dirigentom Londonskog simfonijskogorkestra, a dužnost će preuzeti u siječnju 2007. godine, izjavio jepariški menadžer slavnog maestra.
PARIZ, 25. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski dirigent Valerij Gergijev imenovan je u srijedu glavnim dirigentom Londonskog simfonijskog orkestra, a dužnost će preuzeti u siječnju 2007. godine, izjavio je pariški menadžer slavnog maestra.

Osim što ostaje direktor kazališta Kirov i dirigent njihova orkestra, Gergijev je upravo produžio suradnju do sezone 2007./08. kao stalni dirigent Rotterdamske filharmonije, te glavni gostujući dirigent u newyorškom Metropolitanu.

Surađuje i kao gostujući dirigent s Pariškom operom.

Gergijev na čelu Londonskog simfonijskog orkestra zamjenjuje Britanca sira Colina Davisa, koji je glavni dirigent od 1995. godine. U siječnju 2007. postat će voditelj londonskog orkestra, s kojim će raditi deset tjedana godišnje.

Ruski dirigent angažiran je početnim ugovorom na tri godine i bit će 15. glavni dirigent u povijesti tog orkestra. Ugovorom koji se može obnoviti predviđa se vođenje 12 programa godišnje i koncertne turneje s Londončanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙