FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bečki filharmonijski orkestar postao ambasador dobre volje WHO-a

ŽENEVA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Glavni direktor Svjetske zdravstveneorganizacije (WHO), Lee Jong-wook, proglasio je u ponedjeljak Bečkifilharmonijski orkestar ambasadorom dobre volje WHO-a, priopćio jeWHO.
ŽENEVA, 16. svibnja 2005. (Hina) - Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Lee Jong-wook, proglasio je u ponedjeljak Bečki filharmonijski orkestar ambasadorom dobre volje WHO-a, priopćio je WHO.

Imenovanje je objavljeno prvoga dana 58. skupštine WHO-a o zdravlju u svijetu.

Bečki filharmonijski orkestar smatra se jednim od najboljih na svijetu i ima bogatu povijest dulju od 150 godina. Jedan od njegovih najpoznatijih koncerata je Novogodišnji koncert u Beču, posvećen glazbi obitelji Strauss koji se prenosi uživo milijunima gledatelja diljem svijeta.

Kao ambasador dobre volje WHO-a, orkestar će putem univerzalne poruke glazbe prenositi priču o WHO-ovu radu na poboljšanju zdravlja ljudi.

Koncertnim brošurama i programima te koncertima posvećenim WHO-u promicat će ključne WHO-ove programe uključujući borbu protiv HIV/AIDS-a, tuberkuloze, malarije i dječje paralize i podizati svijest o ostalim zdravstvenim pitanjima među milijunima ljudi koji cijene njihovu glazbu, navodi se u priopćenju.

"Bečki filharmonijski orkestar želi pomoći svojoj publici i više nego glazbom", rekao je predsjednik orkestra Clemens Hellsberg. "Ova nova zadaća naglašava našu vjeru u dostojanstvo života i ovim imenovanjem želimo pružiti novu nadu u bolji, zdraviji svijet", rekao je.

Brigu za ljudsko zdravlje orkestar je već dokazao Novogodišnjim koncertom 2005. kada je WHO-u donirao 100.000 eura za osiguranje pitke vode žrtvama tsunamija u Aziji, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙