FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret kardinala Bozanića s krizmanicima grada Zagreba

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački, kardinal JosipBozanić susreo se poslijepodne s ovogodišnjim krizmanicima iz Zagrebau Košarkašome centru Dražena Petrovića.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić susreo se poslijepodne s ovogodišnjim krizmanicima iz Zagreba u Košarkašome centru Dražena Petrovića.

Susret, na kojemu je bilo oko dvije tisuće krizmanika, protekao je pod motom "Ostani s nama", a upriličen je kako bi se kardinal susreo sa svim krizmanicima iz 80 zagrebačkih župa u Godini euharistije, koju je u listopadu prošle godine proglasio papa Ivan Pavao II.

Kardinal Josip Bozanić rekao je tom prigodom krizmanicima da su oni mlada Crkva zagrebačka koja u svakodnevnom životu, uz potporu roditelja i zajednice i nakon sakramenta potvrde, trebaju nastaviti vjerski život uključujući se u rad župnih zajednica.

Da ne bi doživjeli pustoš duhovnog života, kardinal im je preporučio odlazak na nedjeljnu misu i primanje sakramenta euharistije. Na taj način, dodao je, "osjećat ćete se sigurni kroz život".

Nakon toga ih je uputio u pravi vjernički život, koji se sastoji od svakodnevnog čitanja i upoznavanja s Božjom riječi - Evanđeljem, razmišljanjem o Kristovu križu, euharistiji i životu u zajednici.

"Vi mladi najbolji ste živi znak Crkve zagrebačke", rekao je na kraju kardinal, pozivajući ih da zajedno i složno otpjevaju "Ostani s nama Gospodine".

Mladež je tijekom susreta više puta kardinalove riječi pozdravila dugotrajnim pljeskom i odobravanjem.

Susret je završio obnovom krsnih zavjeta, primanjem euharistije, pjesmom i željom da se takvi susreti nastave.

Osim mladih krizmanika, na susretu u Ciboni bili su nazočni mnogi župnici i časne sestre, predstavnici Ureda za pastoral mladih i Katehetskog ureda zagrebačke nadbiskupije, organizatori susreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙