FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 15. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 15. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Na lokalnim izborima u Hrvatskoj danas je do 11 sati glasovalo 409.772 birača ili 11,85 posto - podaci su s ukupno 87,87 posto biračkih mjesta, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP) na konferenciji za novinare. Najveći odaziv bio je u Varaždinskoj županiji, gdje je do 11 sati glasovalo 15,76 posto birača, a najmanji odaziv je u Koprivničkoj križevačkoj županiji, gdje je na birališta došlo 9,22 posto birača. Predsjednik DIP-a Ivica Crnić izvijestio je da je u 7 sati otvoreno 6.589 biračkih mjesta u Hrvatskoj, osim jednog biračkog mjesta u Pločama, gdje je otvaranje kasnilo 55 minuta jer su zasad nepoznati počinitelji u cilindar bravu utisnuli ljepljivu smjesu. Crnić je istaknuo da izbori protiču u mirnoj i tolerantnoj atmosferi i da je to bio do 11 sati jedini incident.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić ocijenio je danas da izjava predsjednika Stjepana Mesića kako je "neubičajeno" to što je premijer Ivo Sanader hrvatske biskupe izvijestio o pregovorima s Europskom unijom "doziva u sjećanje komunističku ideologiju". "Nažalost, takvo Predsjednikovo shvaćanje uloge Crkve doziva nam u sjećanje komunističku ideologiju. Stoga je potrebno na mnogim stranama još puno napora i nastojanja kako bismo se u našoj javnosti oslobodili lošega nasljedstva iz prošloga doba", rekao je za Hinu zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. Bozanić je rekao kako ih je iznenadila takva reakcija predsjednika Mesića, "u kojoj se očituje nepoznavanje suvremenih demokratskih procesa na europskom kontinentu".

ZAGREB - Crkva danas slavi svetkovinu Duhova - Pedesetnicu, kojom završava Vazmeno vrijeme, a svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. Zagrebački nadbiskup rekao je u propovijedi da je djelovanje Duha Svetoga u životu Crkve i vjernika sažeto u vjerovanju u vrlo jednostavnu temeljnu rečenicu da je Duh Sveti životvorac koji Crkvi daje novi božanski život Krista uskrsloga. "Svjesni smo da se sve više umanjuje, pa čak i prešućuje značenje grijeha. No, još opasnije, poriče se značenje grijeha kao neposluha Božjem zakonu i Njegovoj ljubavi, što vodi u opasnu ravnodušnost koja ne želi razlikovati svjetlo i tamu, poistovjećujući dobro i zlo s neizbježnim ishodom da je sve dopušteno", poručio je kardinal Josip Bozanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙