FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen prvi broj Glasnika 2. sinode Zagrebačke nadbiskupije

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prvi broj Glasnika Druge sinodeZagrebačke nadbiskupije izišao je iz tiska uoči svetkovine Duhova.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Prvi broj Glasnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije izišao je iz tiska uoči svetkovine Duhova.

Kako je priopćeno iz Nadbiskupije, na 28 stranica u boji Glasnik donosi mnoštvo informacija o Sinodi, njezinu značenju, što je učinjenim u pripremnom razdoblju kao i o očekivanjima različitih skupina vjernika. Tiskan je u nakladi od 62 tisuće primjeraka, a bit će kao besplatan obiteljski primjerak ponuđen vjernicima u crkvama Zagrebačke nadbiskupije

Glasnik izdaje Tajništvo za pripremu Sinode, a glavni i odgovorni urednik je tajnik pripremnog razdoblja Tomislav Markić.

U uvodnoj riječi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ističe da se Glasnikom želi povremeno informirati vjernike o tijeku pripreme Sinode kako bi ona doista bila zajednički hod svih članova Nadbiskupije.

Po uzoru na papu Benedikta XVI. koji je na početku svoje papinske službe istaknuo kako se njegov program djelovanja neće sastojati u vršenju vlastite volje i slijeđenju vlastitih ideja, nego u osluškivanju riječi i volje Božje, kardinal Bozanić piše da će i Crkva zagrebačka kroz Sinodu u molitvi i osluškivanju riječi Božje, otvorena poticajima Duha Svetoga, otkrivati put kojim joj je ići u predstojećim godinama.

Urednik Markić u uvodniku ističe važnost novog "koraka u sinodalnom hodu", a to su predsinodske rasprave u različitim zajednicama vjernika koje će započeti ove jeseni. Svoja očekivanja od Sinode u Glasniku su opisali pomoćni zagrebački biskupi Josip Mrzljak, Vlado Košić i Valentin Pozaić.

Uz ostalo predstavljeno je svih sedamnaest studijskih skupina koje su pripremale radne listove za predsinodske rasprave, kratki izvatci iz kronike sinodskih događanja, prikaz 3. predsinodskog susreta mladih u Sisku i obiteljskog festivala Familyfest 2005. Najavljen je i prvi veliki susret kardinala Bozanića s krizmanicima grada Zagreba koji će se održati 28. svibnja u Košarkaškom centru Dražena Petrovića, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙