FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: UN-ovi stručnjaci iskopali još jednu masovnu grobnicu

PRIŠTINA, 14. svibnja 2005. (Hina) - Forenzičari UN-a iskopali su izmasovne grobnice kod kosovskog grada Mališeva tijela za koja sepretpostavlja da su nestali Srbi, izjavila je u subotu glasnogovornicaUN-ove misije Marcia Poole.
PRIŠTINA, 14. svibnja 2005. (Hina) - Forenzičari UN-a iskopali su iz masovne grobnice kod kosovskog grada Mališeva tijela za koja se pretpostavlja da su nestali Srbi, izjavila je u subotu glasnogovornica UN-ove misije Marcia Poole.

"Postoji više ostataka tijela i najmanje dva potpuna tijela", rekla je Marcia Poole.

"Vjeruje se da se radi o Srbima koji su nestali 1998. godine", kazao je drugi neimenovani izvor iz UN-a. "Imamo šest ili sedam tijela i još brojimo", dodao je.

Oko 3.000 ljudi još se smatra nestalima nakon sukoba srpskih sigurnosnih snaga i kosovskih Albanaca. Većina su Albanci, ali i oko 500 Srba smatra se nestalima.

Marcia Poole je rekla da se velika grobnica nalazi blizu bolnice u bivšem uporištu OVK u Mališevu, 45 kilometara jugozapadno od Prištine.

Krajem travnja UN-ovi stručnjaci su objavili da su iskopali ostatke 22 Srbina iz pećine na području kosovske regije Klina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙