FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - U spomen i zahvalu svim hrvatskim braniteljima poginulima za domovinu jutros je ispred Zida boli u zagrebačkoj Selskoj ulici pedesetak hrvatskih branitelja Podravke i INA-Naftaplina automobilima krenulo na petodnevnu tradicionalnu karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske". Karavanu je ispratila potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor, koja je novinarima rekla da joj je čast biti pokroviteljica te karavane jer branitelji putujući Hrvatskom podsjećaju na sve one bez kojih ne bi bilo Hrvatske. Naknadno se Jadranka Kosor priopćenjem ogradila i osudila to što su pojedini sudionici karavane na svojim vozilima istaknuli fotografije generala Ante Gotovine.

OPATIJA - U 25 opatijskih hotela danas boravi više od 3500 gostiju, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Italije, te Francuske i Izraela. Po podatcima opatijske Turističke zajednice, svi su hoteli puni. Procjenjuje se da još nekoliko stotina turista boravi u privatnom smještaju, a u sljedećih nekoliko dana očekuje ih se još više. Sunčano i toplo vrijeme privuklo je na kvarnerske plaže i šetnice mnoge građane i turiste, a u Gorski kotar izletnike. Po procjenama turističkih zajednica, danas u Gorskom kotaru boravi oko 2000 izletnika.

DUBROVNIK - U Dubrovniku se danas održava 40. svjetski kongres agencija za praćenje i analizu medijskih objava. Organizator tog kongresa je vodeća regionalna grupacija za praćenje i analizu medijskih objava "Media Intelligence Group", koja u Hrvatskoj djeluje pod nazivom "Press clipping". Osim izbora novog vodstva udruge, na Kongresu će biti riječi o smjernicama daljnjeg razvoja svjetske udruge agencija za praćenje i analizu medijskih objava, koja djeluje od godine 1953.

SPLIT - U splitskoj trajektnoj luci, premda je blagdan, danas nema gužve prema srednjodalmatinskim otocima. Jutros je uvedena samo jedna izvanredna veza, i to prema Šolti, a svi ostali trajekti plove prema plovidbenom redu, doznaje se od koordinatora Trećega plovnog područja Jadrolinije Ante Mrvice. Mrvica očekuje da će veće gužve biti u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro, kad se putnici, nakon produženoga blagdanskog vikenda, budu vraćali s otoka.

ZAGREB - Na pružnome prijelazu u Ulici Kate Mlinarić u Zagrebu jutros je oko 8 sati poginuo 31-godišnji vozač opela astre zagrebačkih registarskih oznaka kad je podletio pod vlak koji popravlja prugu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Očevidom je utvrđeno da poginuli vozač, 31-godišnji Marian Dragoliob Filca, hrvatski državljanin rođen u Rumunjskoj, nije poštivao dva naizmjenično upaljena crvena svjetla i Andrijin križ. Unatoč zabrani, nastavio je vožnju i - kad je došao do prijelaza preko željezničke pruge - naišla je tzv. podbijačica, teško motorno vozilo za popravljanje pruge, koja je imala prednost kretanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙