FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Traju pregovori oko oslobođenja otete Talijanke

RIM, 20. svibnja 2005. (Hina) - Talijanska i afganistanska vlada bliskosurađuju u operaciji oslobađanja Clementine Cantoni (32), talijanskedobrovoljke otete u Kabulu 16. svibnja, javile su u petak talijanskenovinske agencije navodeći kako je u pregovorima s otmičarima preostaojedan uvjet o kojem istraga ne želi govoriti.
RIM, 20. svibnja 2005. (Hina) - Talijanska i afganistanska vlada blisko surađuju u operaciji oslobađanja Clementine Cantoni (32), talijanske dobrovoljke otete u Kabulu 16. svibnja, javile su u petak talijanske novinske agencije navodeći kako je u pregovorima s otmičarima preostao jedan uvjet o kojem istraga ne želi govoriti.

"Neće se ni na koji način intervenirati prije nego što talijanska vlada odobri eventualnu operaciju oslobađanja Clementine Cantoni", izjavio je afganistanski predsjednik Hamid Karzai.

O otetoj Talijanki afganistanski predsjednik razgovarao je telefonski s talijanskim ministrom vanjskih poslova Gianfrancom Finijem, koji mu je izrazio zahvalnost talijanske vlade za punu suradnju koju su ponudile vlasti u Kabulu. Fini je potvrdio potrebu nastavka suradnje u svim inicijativama usmjerenim za oslobađanje Clementine Cantoni.

U međuvremenu istekao je i četvrti ultimatum koji je postavio navodni otmičar Talijanke, Timur Shah, za koga se drži da je kriminalac koji ne pripada ni jednoj političkoj skupini. Prema izvoru afganistanske vlade, otmičari su prihvatili da pregovore s njima o oslobađanju Talijanke vodi skupina afganistanskih pregovarača. Od tri uvjeta, među kojima je bila i zabrana prodaje alkohola, koja su tražili otmičari, sada je navodno preostao samo jedan, ali o kojem je riječ talijanska istraga ne želi govoriti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙