FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka ministra kulture za Svjetski dan plesa

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićuputio je u povodu sutrašnjeg Međunarodnog dana plesa čestitku svimumjetnicima, producentima, institucijama i sve brojnijoj publici, kojizajedno čine svijet plesne scene.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je u povodu sutrašnjeg Međunarodnog dana plesa čestitku svim umjetnicima, producentima, institucijama i sve brojnijoj publici, koji zajedno čine svijet plesne scene.

Ministar je u čestitki istaknuo kako je u našoj zemlji tijekom proteklih godina sve veća nazočnost brojnih plesnih grupa, ansambala, u raznorodnim oblicima suvremenog plesa, mladih koreografa i plesnih umjetnika, kao i manifestacija koje nas upoznaju sa dostignućima u svijetu, ali i naše dosege predstavljaju međunarodnoj plesnoj pozornici.

Otkako se u svijetu od 1982. godine Dan plesa obilježava kao uspomena na rođendan začetnika modernog baleta Jean-Georgesa Noverrea, to je prigoda da se ples proslavi kao umjetnički oblik, univerzalni komunikacijski jezik koji prevladava granice političkih, etničkih, kulturnih prepreka, stoji u čestitki ministra Biškupića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙