FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski čelnici čestitali Blairu na pobjedi

LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Svjetski čelnici uputili suu petak čestitke britanskom premijeru Tonyju Blairu na povijesnoj,trećoj zaredom, pobjedi na parlamentarnim izborima održanim u tojzemlji.
LONDON, 6. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Svjetski čelnici uputili su u petak čestitke britanskom premijeru Tonyju Blairu na povijesnoj, trećoj zaredom, pobjedi na parlamentarnim izborima održanim u toj zemlji.

"Iskrene čestitke za vaš rođendan te na trećoj uzastopnoj pobjedi na jučerašnjim parlamentarnim izborima. Vjerujem da vam je ovo najljepši rođendanski poklon. Od srca vam želim puno uspjeha, te privatne i poslovne sreće u objema vašim zadaćama (vodstvu G8 i predsjedanjem EU-om). Možete i dalje računati na moju potporu", kaže se u čestitki što ju je uputio njemački kancelar Gerhard Schroeder.

"U ime Europske komisije zadovoljstvo mi je uputiti vam najljepše čestitke u povodu vašeg ponovnog izbora na dužnost premijera Ujedinjenog Kraljevstva. Radujem se suradnji s vama na velikim izazovima koji su pred nama, posebno tijekom britanskog predsjedanja EU-om u drugoj polovini ove godine. Za uspješno funkcioniranje EU-a neophodna je naša tijesna suradnja", napisao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

U čestitki Jacquesa Chiraca francuski predsjednik "s velikim zadovoljstvom" šalje Tonyju Blairu "najljepše čestitke na novoj izbornoj pobjedi. Želim vam uspjeh u nastavku vaše važne misije. Radujem se što možemo nastaviti s razvojem francusko-britanskih odnosa u službi naših dviju velikih nacija i EU-a u duhu vjere koja nas i dalje vodi".

"Radujem se nastavku našeg bliskog osobnog prijateljstva i zajedničke suradnje koju smo premijer i ja uspostavili, posebno u zajedničkim naporima na poticanju sjevernoirskog mirovnog procesa. Sada kada su izbori iza vas vrijeme je da ovaj iznimno važan projekt nastavimo, da radimo na rješenju krize međusobnog povjerenja i prevladamo prepreke", kaže se u poruci irskog premijera Bertiea Aherna.

Australski premijer John Howard među ostalim je napisao: "Puno sam puta ukazivao na to da je hrabrost koju je Tony Blair pokazao u iračkom pitanju odraz njegova snažnog smisla za vodstvo. Uvijek postoji čitav niz razloga zbog kojih u nekim zemljama stanovnici ponovno biraju istu vladu. U nastojanjima da uvjeri okolinu u potrebu sudjelovanja Britanije u kampanji u Iraku, Tony Blair imao je težu zadaću zbog snažnog protivljenja britanskom angažmanu unutar vlastite stranke. Nepokolebljivošću i predanošću ostavio je dubok dojam na mene, a uvjeren sam i na mnoge druge koji su dijelili njegova stajališta, ujedno i moja stajališta o iračkom pitanju."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙