FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivni saldo Transadrie u prvom tromjesečju

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Riječka tvrtka za međunarodnootpremništvo Transadria poslovala je u prvom tromjesečju ove godine sneto dobiti od 240 tisuća kuna, što je za 15,2 posto manje od netodobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, kaže se u izvještaju oposlovanju Transadrie dostavljenom Varaždinskoj burzi.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Riječka tvrtka za međunarodno otpremništvo Transadria poslovala je u prvom tromjesečju ove godine s neto dobiti od 240 tisuća kuna, što je za 15,2 posto manje od neto dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, kaže se u izvještaju o poslovanju Transadrie dostavljenom Varaždinskoj burzi.

Na takav poslovni rezultat, tumači uprava, utjecao je gubitak povezanog društva Trans RI, u kojem Transadria ima 71 posto vlasničkog udjela, a koje pak ima 20 posto udjela u poduzeću Policentro, koje je preuzelo gradnju poslovno-trgovačkog centra u Rijeci. Trans RI iskazuje gubitak od 558 tisuća kuna, no uprava procjenjuje da će on biti nadoknađen ostvarenjem dobiti prilikom prodaje poslovnog prostora.

Ukupni prihodi Transadrie u prvom tromjesečju iznosili su 24,5 milijuna kuna i bili su za 4,4, posto veći prema istom prošlogodišnjem razdoblju. Od prodaje u zemlji, Tvrtka je prihodovala 12,9 milijuna kuna, 6,9 posto više nego lani, a od prodaje u inozemstvu 4,6 milijuna kuna, 61,1 posto više nego prošle godine.

Istovremeno, ukupni rashodi porasli su za 1,9 posto, na 23,6 milijuna kuna.

Transadria je osnovana 1947. godine, pod nazivom Transjug. Od 1992. godine posluje kao dioničko društvo, u kojemu trenutno 36 posto dionica drže zaposlenici, 29 posto prijašnji zaposlenici, a 28 posto Hrvatski fond za privatizaciju. Ostali dioničari su fizičke osobe s malim udjelima. Na kraju ožujka tvrtka je imala 575 zaposlenih.

Uz međunarodno otpremništvo, kao osnovnu djelatnost, Transadria se bavi logističkim i projektnim uslugama, carinskim posredovanjem, vanjskom i unutrašnjom trgovinom, posredovanjem u osiguranju, skladišnim poslovima, robnim zračnim prometom, kurirskim uslugama, a obavlja i poslove pomorske agencije.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙