FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gubitak Elcona u prvom tromjesečju 1,5 milijuna kuna

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Elcon iz Zlatar Bistrice poslovao jeu prvom tromjesečju 2005. s gubitkom od 1,5 milijuna kuna, što jebitno slabiji poslovni rezultat od pola milijuna kuna dobiti, koju jetvrtka ostvarila u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su izizvještaja o poslovanju Elcona u prva tri mjeseca, dostavljenogVaraždinskoj burzi.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Elcon iz Zlatar Bistrice poslovao je u prvom tromjesečju 2005. s gubitkom od 1,5 milijuna kuna, što je bitno slabiji poslovni rezultat od pola milijuna kuna dobiti, koju je tvrtka ostvarila u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz izvještaja o poslovanju Elcona u prva tri mjeseca, dostavljenog Varaždinskoj burzi.

Razloge gubitku Uprava Elcona pripisuje slabijoj ekonomičnosti poslovanja, smanjenoj realizaciji i visokim fiksnim troškovima.

Ukupni prihodi Elcona u prvom tromjesečju iznosili su 30,1 milijuna kuna i bili su za 10,2 posto manji od 33,5 milijuna kuna, koliki su bili u prvom kvartalu 2004. godine. Od prodaje u zemlji Elcon je prihodovao 7,1, a od prodaje u inozemstvu 19,4 milijuna kuna.

Ukupni rashodi smanjeni su za 4,3 posto, sa 33 na 31,6 milijuna kuna.

Elcon je osnovan 1971 godine, a od 1992. posluje kao dioničko društvo. Od osnutka do danas osnovna djelatnost je proizvodnja kabelskih setova za automobilsku industriju i industriju kućanskih aparata. Proizvodnja za automobilsku industriju zauzima 95 posto ukupne proizvodnje, a glavni kupci su PSA, Valeo Hella i Yazaki. U programu proizvodnje kabelskih setova za kućanske aparate glavni je kupac tvrtka Vaillant.

Na kraju prvog tromjesečja ove godine Elcon je imao 542 zaposlenih.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙